Pentru zâmbete remarcabile

Ce este parodontoza?

Gingivita reprezinta primul stadiu ale unei boli parodontale. Bacteriile din placa dentara provoaca inflamatia gingiei, care se coloreaza in rosu intens, se umfla, poate deveni usor dureroasa si de cele mai multe ori sangereaza atunci cand va spalati pe dinti. Ca tratament medicul dentist va poate recomanda igienizarea profesionala a cavitatii bucale.

Daca veti adopta o tehnica de periaj dentar corecta, si daca veti folosi mijloacele auxiliare de igienizare orala conform indicatiilor medicului, gingivita este complet reversibila. Parodontita profunda reprezinta stadiul final al bolii parodontale, in care osul si fibrele care sustin dintii sunt distruse in grade variabile. Dintii isi pot modifica pozitia si pot deveni mobili, afectand vorbirea sau mestecatul alimentelor. Gingia este complet desprinsa de  pe dinte, aparand pungile parodontale, care constituie focare de infectie pentru intregul organism.

Distructiile pot fi atata de importante ajungandu-se la pierderea dintilor. Tratamentul acestui stadiu al bolii parodontale este complex, fiind necesare de cale mai multe ori interventii de chirurgie orala. Numai medicul dentist poate diagnostica boala parodontala.

Consultati medicul dentist, daca observati unul sau mai multe dintre urmatoarele semne:

  • gingia sangereaza sau este colorata in rosu aprins, umflata sau usor dureroasa, in dreptul unui dinte sau grup de dinti.
  • gingia este retrasa de pe dinte.
  • dintii au inceput sa se miste.
  • au aparut modificari in modul in care dintii de sus se intalnesc cu cei de jos atunci cand muscati.
  • apar pungi de puroi la nivelui gingiei. •respiratia este urat mirositoare sau aveti in permanenta un gust neplacut in gura